torsdag 17 september 2009

Yttertaket

Nu har vi trängt ihop oss i ett rum och kök i huset. Det funkar väl ok än så länge, men fråga oss igen om en månad så får vi se.

Idag öppnade byggarna taket, och domen blev inte nådig. De gamla takstolarna ser ganska trötta ut, och de är förstärkta på ett lite underligt sätt, förmodligen i samband med en mindre tillbyggnad någon gång på 80-talet. I morgon skall vår kvalitetsansvarige komma hit och göra en bedömning av läget. Det värsta som kan hända är förmodligen att vi måste ta bort hela det gamla taket och takstolarna och bygga upp allting på nytt igen.


Öppet tak med trötta takstolar. Vi börjar för övrigt själva
känna oss ganska utmattade vid det här laget.

Det känns som om allting är öppet och hängande just nu, både bildlikt och bokstavligen, och vi längtar efter att åtminstone någon del av projektet skall kunna slutföras. Vi har fått veta att fasaden inte kommer att hinna målas i år, eftersom luftfuktigheten börjar bli för hög för målningsarbete utomhus i oktober. Det bästa vi kan hoppas på är att grundmålningen blir klar i höst, så får vi måla resten någon gång i vår.


En gammal limträbalk kan anas där bakom.
Den ger stadga istället för den takstol som tagits bort.


Risig takstol i närbild.

Idag kom Cecilia hem från kakelbutiken Fired Earth, där hon hade gått på känsla och hittat förslag till hallklinkers och badrumsmosaik. Mosaiken kostade 6 800 kronor per kvadratmeter, Klinkerplattorna bara 2 000 kronor.

Någon som har en extra miljon liggande och inte behöver den? Hör av er i så fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar