söndag 13 september 2009

Shurgard och säkringar

Igår hyrde jag ännu ett förrådsutrymme hos Shurgard i Årstaberg, eftersom vi redan fyllt det första. Vi stuvade iväg åtta flyttkartonger till det nya förrådet igår, och ytterligare åtta idag. Och fler lär det bli.

Vi har nämligen börjat tömma barnens rum, alltså det som kommer att bli mitt och Cecilias sovrum när tillbyggnaden är klar. Lego i mängder, bilar, maskeradsaker, fler bilar, Yu-Gi-Oh-kort, Pokémon-grunkor, ännu fler bilar, och någon enstaka McDonald's-leksak vi inte lyckats slänga. Allting har packats ner i kartonger och körts iväg. Någon gång under nästa vecka skall byggarna bryta igenom taket och väggen till barnens rum, och då måste det vara tomt.


Så här tomt har det inte varit här sedan vi flyttade in.

Vi har lyckats ganska bra med packningsarbetet så långt. Vissa Lars Norén-tendenser dyker förstås ibland upp hos både Cecilia och mig, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att vi lever ett ganska pressat liv i detta skede av projektet. Det är bara att se till att rida ut alla stormar nu när det bara återstår två månader av byggtiden. Eller tre. Eller... nå, vi får se.


Ut med det bara!


Delar av familjen poserar vid kartongerna.

Nu har jag återställt en säkring för tredje gången på tio minuter. Tvättmaskinen och torktumlaren sitter under byggtiden på samma säkring som badrummets värmegolv och hårtork, och om två så pass energislukande aktiviteter sätts igång samtidigt så går proppen direkt. Tur att vi inte har gamla smältproppar, utan moderna återställningsbara automatsäkringar, annars skulle det bli dyrt.


Gammal smältpropp


Modern återställningsbar automatsäkring

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar