torsdag 10 september 2009

Entréplanets stomme klar

Nu är stommen en bra bit på väg. Hela entréplanet är klart, och byggarna har börjat förbereda för bygget av övervåningen. Allt virke skall finnas på plats redan, och de närmaste dagarna börjar nog konstruktionen av takstolarna.


Plats för ytterdörr, altandörr och vardagsrumsfönster.
Nu kan man gissa hur det kommer att se ut om ett tag.

Byggarna har spikat fast det mesta av hallens lutande undertak, så redan nu börjar vi ana hur hallen kommer att se ut och kännas.

En mycket positiv sak med Hubba och hans gäng är att ingenting någonsin verkar hopplöst. De gånger vi har undrat över en alternativ lösning eller velat ändra något, så har Hubba sagt "inga problem", och sedan har han löst problemet, antingen på egen hand med sina gubbar eller genom att vi har spånat fram en lösning gemensamt. Precis som vi anade innan vi började så har det uppstått ett antal situationer där vi vill göra mindre avsteg från ritningarna, eller märkt att något har känts onödigt komplicerat, eller bara känt att vi vill göra på ett lite annat sätt än vi tänkte från början. Hubba är nästan alltid på glatt humör och ser snabbt möjligheterna att komma vidare.

Idag kom vi till exempel på att vi glömt meddela byggarna att vi vill bygga ut halltaket en dryg meter så att det täcker ytterdörren och övre delen av trappan. Undertaket var redan monterat när vi kom hem, och när vi såg det blev vi oroliga att det skulle krävas en jätteinsats för att förlänga taket. Men både Hubba och hans snickare menade att det varken skulle vara särskilt svårt eller ta lång tid att ordna det, det var bara att förlänga en balk här och lägga till en mindre balk där, så var det i princip klart. Vi tackar för det och hoppas att det är lika enkelt som det låter!


Hallens riktiga tak börjar komma på plats.


Rafał kikar in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar