tisdag 15 september 2009

Första felleveransen

Nyss kom en stor transportbil hit. Vi väntar på både fönster och altandörrar, och det visade sig vara fönstren från Fönsterfabriken. Glad som en åttaåring på julafton stod jag och väntade medan chauffören rullade fram två fönster på en pall. De var jättefina, men tyvärr såg de inte alls ut som de fönster vi beställde för två månader sedan.

Lite typiskt, eftersom jag själv åkte upp till Märsta och beställde fönstren över disk. I sådana här fall undviker jag Internet-beställningar just för att det inte skall finnas någon risk för felleveranser. Dessutom har Fönsterfabriken inte världens bästa webbsite, just för att det saknas bilder på de fönster man kan beställa. Men det hjälpte tydligen inte att tala med en levande person heller. De hade lyckats skriva av mitt telefonnummer fel också, så transportfirman fick inte tag på mig före leveransen, utan chansade på att någon skulle vara hemma.

Nyss ringde Johan från Fönsterfabriken tillbaka och konstaterade att fönstren var beställda med två spröjs i varje ruta, istället för en spröjs, som det skulle ha varit. Konstigt, eftersom jag till och med pekade på rätt fönster i deras butik i Märsta. Hur som helst sade han att det skall gå att ordna till detta utan alltför lång väntan. Hoppas det stämmer.

Igår kom i alla fall våra båda ytterdörrar, och de verkade se ut som de skulle. Kanske säkrast att kolla allting en gång till för säkerhets skull...


Bakom plasten anas en Pi från Swedoor.
Med rätt mått, tack och lov. Eller?

Byggarna jobbar vidare med stommen, och nu har de första takstolarna kommit på plats. I morgon skall taket öppnas in mot den gamla husdelen, och sedan får vi leva utan tak i cirka två veckor enligt planeringen. Hela familjen kommer då att bo i en etta med kök, nämligen vårt vardagsrum. I praktiken kommer vi att få bo på det sättet i minst en månad till, eftersom vi inte kan flytta upp till sovrummet igen förrän alla ytarbeten är klara, och det lär dröja ett tag.


Takstolar på gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar